maanantai 1. heinäkuuta 2013

Monenmoista touhotusta

Viime viikolla oli Lotta Vuorelan koulutus, johon mentiin vähän mietteliäin mielin, koska Helmin juoksut pitkittyi ja mietin mahtaako koko touhu sitä kiinnostaa. Sillähän oli alusta kuin tuli pyllyn alla eli vauhtia riitti ja koira keskittyi hyvin työhönsä. Kontaktit ja kepit jätettiiin suosiolla tekemättä, kun ne vielä keskeneräiset ja en halunnut aikaa niihin kuluttaa. Koiralla oli hyvä fiilis ja itselle jäi hyvä mieli, et osaahan se jotain vielä vaikka aksa hommat jääneet vähille.

Lauantaina suunnattiin Marikan kyydillä Tuuloksen näyttelyyn, johon oli ilmoitettu 46 dalmista. Siis ihan normi määrä koiria :D Vettä vähän sateli, mutta ei onneksi koko päivää. Helmin luokassa oli 5 narttua ja me voitettiin nuorten luokka ERI:llä ja SA:lla. Odoteltiin sitten paras narttu kehää, jossa olikin paaljon koiria ja tuomari pitkän pähkäilyn jälkeen valitsi jatkoon menevät 4 ja me muut saimme kiitokset. Vara-sertiä ei kuitenkaan voitu näille jakaa, koska yhtä lukuunottamatta pn-kehässä oli valioita. Joten me loput kandidaatit menimme uudelleen kehään ja tuomari meitä aikansa katseli ja tuli meitä kättelemään. Helmille siis Vara-serti bonuksena. Eli sen oikean metsästys jatkuu aina vaan..:D Mutta koira oli hyvin kauniisti,seisoi ja juoksi hienosti, joten parhaamme teimme ja siihen ollaan tyytyväisiä. Tulevana lauantaina lähdetään Honkajoelle ryhmikseen, siennekkin on eksynyt 25 pilkkua...
Sunnuntaina suunnattiin extempore Palveluskoirien epävirallisiin agilitykisoihin. Päätin ilmoittaa Helmin kahdelle radalla, medeihin ja makseihin. En tiennyt kuinka korkeat rimat mahtaa olla, ja ajattelin lämppäillä mediradalla, koska rata oli aika lyhyt. Ekalla radalla muuten ok, mutta eihän se raukka muistanut mikä se AA on. Koira koitti hypätä koko jättisuuren esteen yli kai, ja kauhulla katsoin kun se tuli alas..luojan kiitos kaikilla jaloilla! Koira ei onneksi loukannut itseään!  Tässä teille tyylinäyte:


Kuva: Heidi Nikula

Kuva: Heidi Nikula
Aikamoiset kenguruloikat on tallentuneet kuviin!
Että näin siinä käy, kun "unohtaa" opettaa koiralle pari juttua :O

Seuraavassa startissa koiruus jo muisti tuon esteen ja itse ohjasin siihen tarkemmin, joten ei tullut ongelmia. Tehtiin nollarata ja voitettiin mölliluokka. Meidän kandee vaan kierrellä näitä mölliluokkia, kun viimeksikin irtos voitto :D Mutta Helmi keskittyy ihan satasella hommiinsa, eikä sitä häiritse ympärillä oleva hälinä ollenkaan.

Tässä pari laadukkaampaa kuvaa

Kuva: Heidi Nikula


Kuva: Heidi Nikula

Miisan kanssa on ahkeraan tokoiltu, ja nyt alkaa merkin paikka olla hyvä targetin ansiosta. Välillä menee sivumpaan, ja jää odottelee lisäapuja, mutta hiljaa olemalla korjaa paikkansa hienosti. Kapulan pitoa treenailtu joka vähän unohtunutkin tässä, kapula kun tippuu lähes heti jalkoihin jos en ole sitä vastaanottamassa. Mutta edistysaskeleita ilmassa. Tänään käytiin jokioisilla Suvin ja lauman kanssa lenkillä, alkumatka oli hieman tuskasta, koska Miisa ei voinut ymmärtää, miksi hän ei pääse leikkimään kaikkien kanssa. Taisi se lopulta tyytyä kohtaloonsa!


1 kommentti:

  1. Miten opetat tuon kapulan pidon pennulle?
    Ite oon vasta vaiheessa, jossa Ruttu hakee kapulan ja tuo sen samalla vauhdilla mun luokse ja palkka lentää jo mun taakse.

    VastaaPoista