torstai 25. huhtikuuta 2013

Lampaita, lenkkiä, epiksiä, aksaa...

Tiistaina hypättiin Miisan kanssa Minnan ja Uunon kyytiin kohti Someroa Woollandiaan katselemaan paimennusta. Siellä oli paljon koiria ja Miisa sai uusia tuttavuuksia ja katsella ensin lampaita aitauksen takaa. Kyllä se paimennus on hienon näköistä hommaa kun koira ja ohjaaja osaa:) Sitten meidätkin patistettiin aitaukseen ja mua oikeesti vähän pelotti mennä, kun joukko lampaita tuijotti meitä suurilla silmillään. No onneksi ne oli kilttejä ja lähtivät liikkeelle...Lähdettiin kävelemään Miisa narussa lampaiden perässä ja pujoteltiin vähän häkkien ympärillä. Ensin vaan haisteli maata eikä ollut huomaavinaan koko lambeja, mutta sitten kiinnostu kovasti niistä. Hetken aikaa siellä pyörittiin ja jäi molemmille kai? oikein kiva mieli. Mutta kyl se on hirvittävän vaikeeta, kun pitäis keskittyy omaan tekemiseen, koiraan ja vielä niihin lampaisiin, ehkä me kesällä sit aletaan ihan oikeesti käydä oppimassa lisää.

Keskiviikkona huristeltiin Miisan ja Helmin kanssa Salon koirahallille epävirallisiin agilitykisoihin. Ilmoitin Helmin startti ja mölliluokkaan. Starttiluokassa rimat olivat vain 25cm ja siinä oli ainoastaan hyppyjä ja putkia. Pilkku käyttäytyi oikein mallikkaasti ja teki puhtaan radan. Vauhti oli tosi hyvää ja paikalla malttoi ootella lähtölupaa. Oltiinkin starttiluokan voittajat aika oli jotain -40 ja päälle. Olihan tuossa aika reilut nuo ihanneajat, mutta silti mentiin superlujaa!!

Mölliluokkaan ilmotin sen, vaikka kontaktit meillä on pikkasen vielä vaiheessa. Ekaa kertaa mentiin myös maksi muuri ja maksi pituus, jotka meni hyvin. Yhden riman roiskas alas 4 esteellä kun vauhtia oli vähän liikaa ja ponnisti siihen huolimattomasti. Radalla oli puomi ja A, joista otin puomin kontaktin uudestaan ja palkkasin. Toisella kertaa kun mentiin A:lle, niin ohjasin kai vähän huonosti ja tuli siitä vähän ohi, mutta alastulo kontakti hyvä. Loppurata meni taas hyvin (paitsi videolta huomasin että juoksi toisiks viimesen esteen ohi, en siis kattonut koiraa yhtään) ja oon niin tyytyväinen. Helmi tykkää tehdä töitä mun kanssa ja keskittyy hyvin tekemiseen radalla, eikä se ota häiriötä mistään ympärillä olevasta. SUPER PILKKU:)

Miisan kanssa tehty pieniä lenkkejä kaksistaan tuolla hiekkatiellä niin, että se on irti. Tahtoisin niin kovin koiran, jota voisi pitää irti paikassa kuin paikassa. Hyvin se yleensä kuuntelee ja tulee luokse, eikä lähde kauas. Harjoteltu kovin myös JÄTÄ sanaa, kun tykkää keraillä keppejä sun muita roskia suuhunsa. Aika hyvin se on jo mennyt perille ja palkkioksi saa multa sitten herkkuja.

Torstaina olikin sitten Vuorelan Lotan treenit meidän omalla kentällä. Aluks juttelin Lotan kanssa meidän A:n ylösmenon ongelmasta, ja nyt alkaa meillä rakennuspuuhat ja koitetaan uudella tekniikalla opettaa tuo koiralle. Täytyy ottaa Lotalta yksäriaika ja mennä tuo aloitus tekemään valvovan silmän alle, etten töpeksi koko hommaa:) Kotiläksyksi saatiin persjättöjä ja takaaleikkauksia, sokkarit siis myöhässä ja takaaleikkauksissa hätäilen liian eteen. Mutta hyvät treenit ja parempi mieli.


1 kommentti:

  1. Kattelin Helmin juoksun eilen.
    Aika vauhtia paineli menemään.
    Terv.

    VastaaPoista