torstai 4. huhtikuuta 2013

Treeniä, treeniä..

Tiistaina käytiin treenikamujen kanssa Ypäjän Hevosopiston houdeilla tokottelemassa. Helmi sai alottaa, otettiin ihan sivulla oloja ja muutaman askeleen seuraamista. Ja eihän siitä mitään tullu, kun eihän se nyt voinu ahteriaan alas laskea kun asfaltti oli täynnä soraa!! Otti muutenkin hirveesti häiriötä uudesta paikasta. Merkkiä tehtiin myös kosketusalustalla, jotka osittain ok. Meinaa vaan kauheesti kiertää merkin oikealle puolelle, mitä välillä tehnyt myös hypyssä. Parit luoksetulot tehtiin pallolle, ja ajatuksena oli tällä saada vauhtia...mutta koira päätti toisin ja pysähty ekalle hepan kakkaläjälle syömään!!! Sit sai mennä autoon ja koiran vaihto. Ei ollu H:n päivä...
Miisa harjotteli leikkimistä ja repimistä häiriössä, jotta kiinnostus pysyisi vain ja ainoastaan minussa. Hyvin repii ja leikkii uusissa paikoissa, oikein rähinän kanssa. Luoksetuloja otettiin, ja ei ole epäilystäkään etteikö tulisi :) Kaupunki kävelyjä ollaan myös tehty ja rennosti tuo osaa hälinässäkin mennä.

Kotona otettiin sitten torstaina molempien kanssa ruutu treeniä. Miisa ensin ihan lyhyestä matkasta kupille, tällä muutama toisto ja sitten lisättiin matkaa. 10 metristä otettiin lopuksi muutamat, ja noissa ei ongelmaa, hyvällä vauhdilla juoksee. Helmi teki kosketusalustalla ja hienosti pysähtyy oikeaan kohtaan ja odottaa palkkaa. Helmin kanssa matka oli pisimmillään n. 15m, vauhti oli hyvää, kerran koitti tarjota merkkiä ja oli ihan h-moilasena että mitäs nyt tapahtuu. Hassuja otuksia. Torstai päivällä koirat saikin ulkoilla moonta tuntia, kun puuhailtiin pihalla. Kyllä täytyy ihmetellä mistä tuo pienin otus mahtaa tuota virtaa saada, ihan täysillä lähes koko aika mentiin.

Parina päivänä Miisa myös harjoitteli paimennusta, nimittäin oman kaverinsa. Helmi juoksi pellolla, ja yhtäkkiä pikku otus lähti ihan tohkeissaan paimentamaan. Kun Helmi pysähty, pysähty Miisa ja jäi paimennusasennossa sitä tuijottamaan, olipas huvittavaa seurata:) Jospa siitä kehkeytyisi vielä ihan lammaspaimenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti