sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Fyssaria, odottelua ja kisoja

Viime kuussa Helmi ja Miisa pääsi Tanjan käsittelyyn, kun hän saapui tänne Jokioisille meidän onneksi :) Miisalla vasen puoli kropasta jumissa sekä takaosassa pientä jumitusta. Helmi pääsi myös ennen mahdollista mammalomaa hierottavaksi, koko koira oli kauttaaltaan hieman jähmeä ei kuitenkaan pahempia jumeja löytynyt. Viime tekstissä kirjoittelin täysin epäonnistuneesta tokoringin näyttökokeesta, mutta samana iltana tuli viesti, että mukana ollaan :) Tämä oli kyllä suuri ihmetys, sillä siellä ei kyllä näytetty minkäänlaista osaamista... no kaippa ne näki pienen toivon pilkahduksen.

Viikolla 21 tiistaina käytiin Minnan kanssa Jessican luona treenailemassa, ja eipä ainakaan treeni olosuhteet voisi paremmat olla. Iso nurmikenttä meren rannalla :D Tehtiin kehääntuloja, mitkä meille helskatun vaikeita, mutta pienellä muistutuksella ja toistoilla ne alkoi jo hieman edes näyttämään siltä kuin pitäisi. Tehtiin myös seuraamista ja noutoa. Serkukset pääsi myös pulahtamaan meriveteen pienen kioskin pihasta, tämmösiä retkiä hyvässä säässä voisi tehdä useemminkin. Lauantaina oli Forssan Palveluskoirien kentällä kouluttamassa Vuokko Malk Hollolasta. Jatkettiin vähän siitä mihin Jessicalla jäätiin, eli häiriötä perusasennossa ja seuraamisessa. Ja taas huomasi kuinka on jäänyt niin monet asiat tekemättä/ huomaamatta. Vuokko houkutteli nameilla ja palloilla Miisaa perusasennosta, ja näistä päästiin hyvin huomauttelemaan. Mutta hienosti alkoi kontraamaan ja alkoi ymmärtää jutun juonen. Hyvät treenit oli molemmat!!

Helatorstaina hyppäsi Tiian ja Kodan kyytiin ja ajeltiin Renkoon tokokisoihin. Onneksi ihan koko päivää ei satanut ja siellä oli yleisön onneksi myös teltta :)
I tulos, 170p oli saaliina. Kaikki muu ihan ok, paitsi möhlin jäävistä seisomisen. Äänen paino ratkaisi tässä ja nollillehan se meni. Sillä sekunnilla kun käsky annoin, niin tajusin asian. Seuraaminen oli nyt tosi kivaa, paitsi pieni jännitysmomentti saatiin, kun liikkuri seuruutti suoraan Tiia kohti kehän laidalle jossa hän kuvasi meidän suoritusta. No pienellä niiauksella siitä selvittiin :D Laisi kysyi kokeen jälkeen koiran ikää, ja sanoi sen olevan erittäin erittäin hyvällä mallilla!!! Ainakin muistan, mitä en tee seuraavassa kokeessa...

Tänään oltiin nuorten koirien ringin koulutuksessa Oripäässä, jossa meitä koutsasi Oili Huotari. Otin aiheeksi noudon, ja onneksi otin. Ollaanhan me noudettu ja sitä treenattu, mutta unohdettu treenata pitoa. Tehtiin hyviä harjoituksia, ja pikku puucee oli ihmeissään, että mitä se mamma nyt tekee kun  häntä nokasta kiinni pitelee...HEH, tyytyi kohtaloonsa ja valitsi loppujen lopuksi napakan hyvän pidon! Viksu eläin :D
Oili tykkäsi kovasti Miisasta, ja kehui kuinka hyvin se vastaa treeniin!
Loppuun tehtiin isossa ryhmässä häiriö harjoituksia, ja niissä Miisa menee kyllä lankaan, muiden käskytyksiä kuuntelee liikaa. Liian vähän näitä tehty! Loistava koulutus ja tykkäsin Oilin napakasta tyylistä kouluttaa!

Helmin kanssa odotellaan, odotellaan ja odotellaan...  Vajaan kahden viikon päästä olisi ultra. Jotenkin musta se on saanut jonkinmoista muotoa kroppaansa, vaikka en tiedä onko se käytännössä vielä näin aikaisin mahdollista.. Ruokamäärää en ainakaan tietoisesti ole nostanut ja liikuttu on entiseen malliin. Taaimmaiset nisät ovat aavistuksen verran turvonneet, mutta eihän tässä auta kuin odotella. Muuten se on hellyydenkipeä oma itsensä ja käytöksessä en ole huomannut muutoksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti