sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Paimennuspäivää, ALO 1 ja onnistunut astutus :)

On taas aikaa vierähtänyt viime päivityksistä, mutta onpahan nyt mitä kirjoittaa. Mennään heti tärkeimpään, eli Helmi aloitti vapun kunniaksi juoksunsa ja tällä viikolla päästiin vierailulle komean Roopen luo. Roope oli juuri niin hieno kuin muistelinkin sen olevan, ja luonteeltaan se on herrasmies. Maanantain visiitti ei tuottanut tulosta, mutta keskiviikkona oli jo tahti toinen. Nyt pidellään sormet ja varpaat ristissä josko Helmi pääsisi jatkamaan Moppekerhon sukujuuria. Sikäli vielä jännä juttu, kun Helmin emälinjalta oli meidän ihka eka dalmis Roope, josta valitettavasti jouduimme luopumaan jo nuorena.

Keskiviikko oli jo kohtalaisen kiire muutenkin, kun aamuvuoro piti töissä hoitaa, koiran astutus heti töiden jäkeen ja illasta oli vielä tokokoe Miisan kanssa Forssassa. Alo luokassa oli 5 koiraa ja jännitys oli kyllä huipussaan. Tässä pieni kisaraportti:

Luoksepäästävyys 10: Hyppäsi Stenin syliin :D
Paikkamakuu 10: Jäi rauhallisesti, hieman vinoon. Heitti lonkalle jossain vaiheessa.
Seuraaminen hihnassa 9: Tämä tuntui kyllä paljon huonommalta numerollisesti. Kontakti tippui useaan kertaan.
Seuraaminen vapaana 9: Hieman parempaa kuin hihnaseuruu. Ahdistaa kovasti liikkurin liikkeet!!!
Liikkeestä maahan 9: Ehkä hieman hidas maahanmeno, muuten hyvä.
Luoksetulo 10: :D
Liikkeestä seiso 10: Pysähtyi hyvin ja tarkkaavainen paikallaan!
Hyppy 8: Ekalla käskyllä jäi "kiinni" liikuriin, annoin toisen ja loppu ok.
Kokonaisvaikutus 10!!!

Eli 188p, I tulos, KP ja sija 2/5. 

Äitienpäivää vietimme Miisan kanssa Somerolla paimennellen. Tavoitteena oli asentaa koiraan rauhalliset lähdöt ja liikkuminen. Ja sehän näytti ihan oikealta paimenkoiralta ja teki töitä tosi kivasti. Yhtään ei pidä nyt antaa sen sooloilla ja kikkailla, mitä se välillä koittaa tehdä. Kolme kertaa oltiin päivän aikana lampailla, ja kyllä koiraa ja (ihmistäkin) väsytti kun kotiin päästiin. Saatiin päivän aikana todella hyvää ruokaa joten maha pullollaan oli hyvä istua laidunten äärellä!

Reenailtu ollaan muuten siellä sun täällä, joskin on jäänyt liian vähiin. Tänään käytiin Ulvilassa nuorten koirien tokoringin näyttökokeessa. Paikalla taisi olla 9 koiraa. Arvonnassa voitimme ja sain numero 1... ;) Juuri tuota en olis halunnut, kun olisi pitänyt koiraa ehtiä vielä leikittää ja hetsailla, mutta minkäs teit. Ja se näkyi kyllä :(

Paikka makuu ok, heitti kyllä jälleen lonkalle. Seuraaminen oli aivan ala-arvoista, käveli se siinä lähellä, mutta otti häiriötä 4 "tuomarista". Luoksetulossa vähän venyi pitkälle, nouto ok, jäävä seisominen ok.
Paikalla oli tosi taitavia koiria, voittajaluokassa jo kisaavia joten odotukset rinkiin pääsystä saa unohtaa. Opittiinpa taas yksi asia, miten EI AINAKAAN valmistauduta :)

Kun kotiin pääsin, tein vielä pitkää seuruuta lelu kainalossa joka super hyvää. Haetaan nyt uutta asennetta, uusissa paikoissa ennen seuraavia kisoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti