keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tok tok tokoa :)

Tuorlassa käytiin Lentsun luona tokopäivää viettämässä syyskuun lopussa. Koko päivä oli varattu tokoilulle ja onneksi sää suosi kun ulkona oltiin. Miisan kanssa otin noudon ja kaukojen ongelmat puitaviksi. Seisomaan nousu on ollut eniten ongelmana, kun heti jos ottaa hieman välimatkaa niin koira liikkuu eteenpäin. Siihen löytyi ratkaisuksi pallojumi, ja kas koira kesti hienosti paikoillaan. Noudoissa Miisa on alkanut tekemään kapulan kyttäämistä palautusvaiheessa, kun tiputtaa kapulan. Se pitää sitä täysin pilkkanaan ja niin se näytti hyvät tapansa jälleen. Kapulan pudotus pari metriä ennen minua ja siihen jäi vaanimaan. Otettiin sitten apuohjaajan avulla niin, että otin pitkän välimatkan ja toinen lähetti Miisan ja antoi kapulan lähtövaiheessa suuhun ja palkaki sai juosta lelulle. Näitä vauhtinoutoja nyt jatketaan piiitkään ja hartaasti, että saadaan tuo mielikuva kyttäämisestä pois.

 Tässä parit kuvat, kuvannut Sirpa Saari:Tehtiin me vähän temppujakin, tässä pupu:)
Tuon "pupun" tarkoitus olisi saada meidän m-i tekniikka oikeaksi, kun Miisa nousee etujalat "kerimällä" ylös.

Tänään tehtiin tuossa "omalla" tokokentällä kaikkia alo luokan liikkeitä. Siis eihän meillä mitään kenttää ole, mutta ihana iso lähes tasainen nurmialue talon ja tallin välissä, jossa mahtuu tekemään vaikka mitä (ainakin kaikki tokoliikkeet:) ) Ja saisi siihen tehtyä mukavan kokoisen aksakentänkin itseään varten...
Liikkeestä maahan meno hyvä, seisomisessa tarvitsee vielä pienen käsiavun kun muuten valahtaa maahan. Seuraaminen paikoitellen ihan jees käsiavulla, luoksetulo ok ja hypyn loppu vielä hieman kesken. Tehtiin hypyn loppu osaa naksutellen, että malttaisi seisoa kaikki tassut paikoillaan. Otettiin vielä lopuksi seisomista häiriköitynä, kun meinaa kääntyä perään. Muutamat naksuttelut siinä ja se kestikin sitten hienosti kävelyn ohi ja kiertämisen takakautta sivulle. Lopuksi sateelta suojassa tuossa hallissa pään pitoa maassa, joka meinaa olla vähän vaikeeta. Koko lössi pääs kunnon lenkille, aamulla Seran ja Helmin kanssa täällä Levän teitä tunnin verran ja Miisan kanssa mentiin Ypäjä cityyn lenkkeilemään.

Muutto on siis saatu tehtyä ja suurin osa tavaroista alkaa olla paikoillaan, paitsi verhot, osa lampuista ym. ym., mutta laitellaan ajan kanssa. Koirat sai myös pihalle tarhan, josta iso kiitos isukille, joka sen pääasiassa naputteli. Eihän nuo dalmikset näillä keleillä siinä pitkään viihdy, mutta saavat edes vähän jalotella, silloin kun ei lenkille pääse tai ehdi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti