keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Someron aksat ja paimennukset

Maanantai ilta vierähti omalla kentällä arkitokolaisten ja toko ryhmän kanssa. Välillä miettii, että mites sitä osaa muita neuvoa, kun on kasapäin miettimistä omien koirien "ongelmissa". Mutta ihan kivaa, ja sivusta seuraajana sitä näkee niin asioita toisin, kuin itse tekisi. Tiistai aamusta suunnattiin Somerolle, jossa oli nyt viimeinen Aneten aksa, sain ihan yksityisopetusta, muita aksaajia ei tällä kertaa ollut. Anette teki meille ykkösluokan radan, joka päästiin puhtaasti läpi. Toki ne kontaktit!!! tuottaa vielä päänvaivaa. Helmi on niillä vielä epävarma, koska itse olen ollut epäjohdonmukainen niissä. Nyt kotona muutama viikko tehotreeniä laatikolla, ja katsotaan tuottaako tulosta. Myös yksi komea lentokeinu otettiin, mutta tuo koira on niin hassu, että se ei ole siitä moksiskaan... Ei onneksi sattunut mitään. Ja tämänkin se teki vaan ekalla kerralla, sen jälkeen se ilmeisesti muisti, että ainiin sehän tosiaan on keinu.

Sitten koiran vaihto ja Miisan kanssa lampaille. Eka otettiin vaan liinassa rauhottumista ja lampaiden lähestymistä. Aina kun osasi rauhoittua niin pääsi jatkamaan taas hommia. Toisella kerralla liinan kanssa vapaaksi, ja Marika tuli nyt alkuun meitä auttamaan. Muutaman karjaisun tarvitsi, ettei pöllyttäisi lampsuja, mutta muuten se meni aikas hienosti. Ja nyt huomasi, kuinka se kunnioittaa ääntä, karjaisusta otti heti välimatkaa. Loppu me oltiinkin ihan keskenämme ja voi kun oli kivaa. En tiedä kumpi sytty enemmän siihen touhuun, mä olen ainakin NIIN innoissani. Kotiläksyjäkin saatiin ja oli puhetta, että n. kolmen viikon päästä olis hyvä mennä seuraavan kerran. Miisa oli ihan poikki loppupäivän, joten luulen että sekin sai purkaa energiaa just siihen oikeaan hommaan. Siitä tulee hyvä pikku paimen :)

Tänään me tokoteltiin, ensin aamusta omalla kentällä, jossa merkkiä, ruutua ja seuraamista. Merkki tosi hyvä, ruudussa jäi vähän eteen, hetken odotin ja korjas saman tien oikeaan paikkaan. Illasta kotona vielä kapulatreeniä tunnarikapulalla. Se on vähän jäänyt ja kyllä taas huomasi. Mutta naksuttelulla kapula pysyi alun sähellyksen ja kapulan vaanimisen jälkeen jo aikas kivasti suussa. Otettiin pari sivulle tuloa loppuun kapulan kanssa ja siitä namipalkka maahan. Miisalle puolestaan tehokuuri noutoa, niin hyvä tulee... ehkä :)

Jottei Sera jää vallan varjoon, niin sepä livahti tänään ruokapussille herkuttelemaan. Aikas määrän se kerkes hotkasta, ja koira on sitten NIIN turvoksissa kun olla ja voi!! Tuossa se makaa ja taitaa se hieman (toivottavasti) kärsiä olostaan :) No toivon mukaan ei mitään sen enempää tuosta seuraa, aamulla on ilo herätä tutkimaan, mistä päästä on tavaraa tullut ulos...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti