perjantai 13. syyskuuta 2013

Aksaa, näyttelyt ja eläinlääkäriä

Viime perjantaina oli Salon koirahallissa talven agilityn katselmus, jossa tehtiin koirien kanssa pari lyhyttä radanpätkää. Helmi oli ensimmäistä kertaa ihan sikapossu ja sooloili ihan omiaan :) Meni esteiden ohi ja kuvitteli osaavansa radan paremmin omalla opastuksella.. no huumoria peliin, eihän tämä niin vakavaa ole. Onneksi ketään ei jätetty valmennuksen ulkopuolelle tämän esityksen takia, sillä me ei tällä tyylinäytteellä varmaan mukaan oltaisi päästy:)

Sunnuntaina sitten suunnattiin Vantaalle Hemulin kanssa näyttelyyn. Näyttelypaikka oli kaunis Hakunilan urheilupuisto ja olipa siellä kuuma. Helmille Eri2... Tuomari kehui kovasti ja sanoi koiran olevan kaunis kokonaisuus. Ainoat "miinukset" oli hieman suora olkavarsi sekä jälleen kapea alaleuka (mitähän sinne nyt täytteeksi keksis;) ) Mutta tuomari jakoi arvosteluja hylätystä ja hyvästä eriin aika laajalla skaalalla, joten tyytyväisiä ollaan. Ja kilpailuluokassa päihitettiin useita rop ja ryp sijoituksia saanut koira, joten ehkä meillä vielä toivoa on!!

Maanantaina olikin jännä päivä, sillä oli varannut ortopedi Jan Räihälle Espooseen ajan Miisan tsekkausta varten. Koira on ollut ihan normaali, ei ontumisia rankankaan rasituksen jälkeen, mutta tekee välillä semmoisen hassun vaihtoaskeleen oikealla jalalla. Ja halusin vielä eri eläinlääkärin arvion koiran jalasta. Ensin koiran tutki nuorempi lääkäri ja sitten he menivät katsomaan aiemmin keväällä otettuja kuvia jalasta. No sieltähän löytyi polven nuljuluusta halkeama, luu on siis keskeltä kahtena kappaleena. Tätä ei oltu Hattulassa huomattu lainkaan, ja hieman kävi kiehuttamaan!!! Hoitoon tämä vaiva ei olisi toisin vaikuttanut, vaan luu elää siellä omaa elämäänsä. Räihä taivutteli Miisan takapään, kipeä tämä kohta ei ole mistään, ja epäilikin että vaihtoaskel jalalla on luultavimmin jäänyt tavaksi. Miisan lonkista sanottiin Hattulassa, että ei ihan priimat joskaan ne eivät todennäköisesti tule mitenkään vaivaamaan, mutta Räihä katsoi samojen kuvien perusteella, että lonkat parasta AA ryhmää. Ensi vuoden alussa lähdetään sitten jännäämään virallisia kuvaustuloksia, ja toivottavasti lonkat silloinkin yhtä hyvässä kondiksessa:) Painoa oli kertynyt 15,5 kg, ja ei sitä varmaan kovin paljoa enää tulekaan!

Eilen oltiin Tiina Jaakkolan koulutuksessa omalla kentällä, ja Miisa pääsi aksaileen, kerran lupa annettiin. Tehtiin aluksi pakkovalssia ja siihen yhdistettynä takaakiertoa. Nämä meni todella hyvin, ohjaaja oli vaan palkkansa kanssa hieman hukassa. Sitten pimeää putkikulmaa ja päällejuoksua. Lähetin putkeen, ja Miisa kiersi koko putki puomi härdellin... ollaan tehty vähän kiertämisiä kotona:) No hoksas se sen putken sitten lopulta! Loppuun vielä putki, persjättö suoraa linjaa, ja Tiina oli palkkaamassa. Näitä täytyy treeniä, sillä Miisalla on ajatus juosta mun luo ja eihän se osaa vielä hakea esteitä muutaman treenin jälkeen. Tiina leikitti sitä vielä lopuksi, otettiin luopumistreeniä ja luvalla patukkaan kiinni iskemistä:) Pätevä pentunen <3
Mukaan tarttui myös tilatut lammas- ja tokopannat, ne on niin hienoja, ettei taida raaskia edes käyttää!
Nyt sit itse saikkuilen muutaman päivän, kun Venlalta tarttui flunssapöpö! Muuttoakin pitäis jaksaa tehdä jossain välissä, onneksi huomenna saapuu apujoukot kehiin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti