lauantai 25. toukokuuta 2013

Tokoa, aksaa ja näytelmät

Maanantaina mentiin Minnan ja kooirien kanssa Jokioisille treenaamaan. Keli oli mitä mahtavin ja koiratkin teki aikas kivasti. Helmin kanssa harjoteltiin tunnaria, johon sain neuvoja miten nyt jatketaan. Hienosti se kapula sieltä nurmen seasta löytyi, hieman sai kyllä hampaanjälkiä siihen tuodessa aikaan. Tehtiin perusasentoa häiriössä ja jääviä. Loppuun pieni paikalla makuu Minnan koiran kanssa, siinä ensin pysyi ihan hyvin, mutta yht'äkkiä pomppas ylös ja meni lähellä olevaa puuta haistelemaan..? Takasin paikalleen ja onnistunut lopetus.

Miisan kanssa leikittiin, tehtiin pa:ta ja sivulla maahan menoja. Loppuun vielä pari kertaa otettiin noutoa ihan ensimäistä kertaa. Vietiin kapula yhdessä ja lähetin hakemaan, hyvin lähti kapulalle mutta se hukkui hieman nurmikkoon ja Minna näytti sitä uudelleen. Kapulan kanssa juoksi luo, mutta ei halunnutkaan ottaa lelua tilalle. Toi kuitenkin kapulan ja sitten vähän revitettiin. Hienosti ymmärsi touhun :)

Tiistaina menin Somerolle Aneten agilityyn, jossa mukana oli Helmi. Koira oli ihan unessa koko treenin, ei mennyt putkeen, meni haistelemaan joka paikkaa, tiputteli rimoja ym. ym. Sanoinkin että nyt ei ole koira oma itsensä...sehän selvisikin torstaina kun koiralla alkoi juoksut. Ikinä se ei ole aksassa ollut tuommoinen, vaan intoa täynnä ja tekemässä täysillä hommia. No nyt pidellään sitten vähän taukoa, Lotan koulutus olisi torstaina, mutta katsotaan nyt kannattaako meidän sinne mennä.

Loppuviikko tehty kotona merkkiä, ruutua lelulla sekä seuraamisen käännöksiä muutamilla askelilla. Parina päivänä vielä tuli testattua tuota noutoa Miisan kanssa, ja voi vitsi että saa aina ylättyä positiivisesti. Menee täysillä kapulalle, tuo täysillä takaisin ja luovuttaa käteen. Ei pudota kapulaa edes lelua nähdessään, ja kantaa hyvin nätisti sitä suussaan. Mahti otus, ei voi muuta sanoa!!

Tänään sitten Helmin kanssa lähdettiin Raumalle näytelmiin. Mukaan oli ilmoitettu vain 7 koiraa joista kaksi oli tainnut jäädä pois. Oltiin luokassamme ainoat, ja elättelinkin jo hieman toivoa sertistä, koska junnuluokan koira taisi saada eh:n. No eri:n tuomari meille antoi, muttei sa:ta, joten se siitä sertistä. Kyllä otti päähän ja lujaa, sillä arvostelu oli tosi hyvä sekä koira käyttäytyi mallikelpoisesti. Tuomari oli muutenkin hieman erikoinen, sillä sormenpäällään se ei koskenut koiriin, itse sai hänelle koiran hampaatkin näyttää. Joten nartujen serti jäi jakamatta... Pakkasin kimpsut ja kampsut ja lähdimme kotiin. No Venla korjasi päivän potin, osallistumalla lapsi ja lelukoira kisaan. 10 joukosta Venla selviytyi "Roosa" koiran kanssa kolmen parhaan joukkoon:) Matkailu avartaa, tulipahan käytyä Raumalla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti